10. 10. 2018.

Raiffeisen Leasing i Razvojna banka Saveta Evrope potpisali ugovor o zajmu

<strong>Raiffeisen Leasing i Razvojna banka Saveta Evrope potpisali ugovor o zajmu</strong>

Kao rezultat poverenja u dalji privredni razvoj i dobru ekonomsku perspektivu Srbije, Raiffeisen Leasing d.o.o. i Razvojna banka Saveta Evrope (CEB) i potpisali su u Beogradu ugovor o kreditu, vredan 20 miliona evra.  

Kreditna linija namenjena je finansiranju klijenata u segmentu malih i srednjih preduzeća, pri čemu će 50% sredstava biti subvencionisano iz kreditne linije CEB-a, dok će Raiffeisen Leasing ostatak finansirati iz sopstvenih sredstava. Maksimalan rok otplate kredita je 7 godina.

Mala i srednja preduzeća imaju vitalni značaj za srpsku privredu, a ovaj projekat ima za cilj da im omogući pristup kapitalu koji će ih dodatno osnažiti i obezbediti im konkurentsku prednost u izazovnom ekonomskom okruženju.

Inače, ovo je treći zajednički projekat finansiranja malih i srednjih preduzeća u Srbiji koji organizuju CEB i Raiffeisen Leasing.

*   *   *

Raiffeisen Leasing d.o.o. Beograd, čiji je vlasnik Raiffeisen banka a.d. Beograd, jedna je od vodećih lizing kompanija u Srbiji. Kompanija je osnovana februara 2003. godine, sa sedištem u Beogradu, čime je proširen obim usluga koji je u ponudi Raiffeisen Group na tržištu Srbije, kako za pravna lica, tako i za stanovništvo.

CEB (Razvojna banka Saveta Evrope) osnovana je 1956. sa sedištem u Parizu. Čini je 38 članica koje su takođe i članice Saveta Evrope. CEB-ov upisani kapital iznosi 3,2 milijarde evra. CEB je najstarija finansijska institucija u Evropi i jedina koja ima isključivo socijalnu vokaciju. CEB je multilateralna razvojna banka i finansijski instrument politike solidarnosti koju promoviše Savet Evrope, pod čijim je nadzorom. CEB odobrava kredite zasnovane na projektima svojim zemljama-članicama, pri čemu podržava i nadgleda njihovu implementaciju.

 

Za dodatne informacije pozovite

Raiffeisen Leasing d.o.o. Beograd na tel. br. 011/ 2207 437