24. 12. 2009.

Raiffeisen Leasing d.o.o. i Evropska investiciona banka potpisali ugovor vredan 20 miliona evra

Sredstva namenjena finansiranju malih i srednjih preduzeća u Srbiji

Raiffeisen Leasing d.o.o. i Evropska investiciona banka potpisali ugovor vredan 20 miliona evra
Raiffeisen Leasing d.o.o. i Evropska investiciona banka (EIB) potpisali su ugovor o kreditiranju u vrednosti od 20 miliona evra. Kredit je namenjen finansiranju sektora malih i srednjih preduzeća u Srbiji kako bi se omogućio njihov dalji rast i širenje poslovanja.

Za Raiffeisen Leasing d.o.o. ovaj ugovor predstavlja nastavak saradnje sa Evropskom investicionom bankom koji će doprineti povećanju obima poslovanja lizing kompanije i time omogućiti ubrzanje rasta domaće proizvodnje i jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća na tržištu.

Direktor kompanije Raiffeisen Leasing d.o.o. Ralph Zeitlberger, izjavio je da su mala i srednja preduzeća pokretač svake privrede i da Raiffeisen Leasing d.o.o. ovim kreditom dobija mogućnost da pruži važan doprinos za njihov razvoj. „Sredstva dobijena ovim kreditom omogućavaju nam da povećamo našu aktivnost u ovom segmentu i da malim i srednjim preduzećima u Srbiji omogućimo da dođu do neophodne opreme za proširenje delatnosti,” rekao je gospodin Zeitlberger.