07. 11. 2014.

Raiffeisen Leasing i Evropska investiciona banka potpisali ugovor o zajmu

 

Evropska investiciona banka (EIB) i Raiffeisen Leasing d.o.o. potpisali su u Beogradu ugovor o zajmu, vredan 20 miliona evra.

 

Raiffeisen Leasing će odobravati finansijski lizing iz ove kreditne linije, koja je namenjena prevashodno sektoru malih i srednjih preduzeća, kao i projektima koje promoviše Vlada Republike Srbije, zatim investicijama u oblasti ekonomije znanja, energetike, zaštite životne sredine, zdravstva, obrazovanja, industrije, turizma i drugih uslužnih sektora. Finansijski lizing se odobrava

sa rokom otplate dužim od 2 godine, po povoljnim kamatnim stopama.

 

Raiffeisen Leasing, u saradnji sa EIB-om, želi da ovim zajmom domaćoj privredi omogući pristup kapitalu, koji je preko potreban za poslovanje u izazovnom ekonomskom okruženju, ali i za pospešivanje ekonomskog razvoja države u celini. Inače, ovo je treća saradnja Raiffeisen Leasing-a i EIB-a na projektu finansiranja malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

 

 

 

 

*                     *                      *

 

Raiffeisen Leasing d.o.o. Beograd su zajednički osnovali Raiffeisen banka a.d. Beograd i Raiffeisen Leasing International GmbH, vodeća lizing kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi. Kompanija je osnovana 10. februara 2003. godine, sa sedištem u Beogradu, čime je proširen obim usluga koji je u ponudi Raiffeisen Group na tržištu Srbije kako za pravna, tako i za fizička lica.

 

 

 

Za dodatne informacije pozovite

Raiffeisen Leasing d.o.o. Beograd na tel. br. 011/ 2207 306