20. 03. 2020.

Obaveštenje - Moratorijum obaveza prema Raiffeisen Leasing-u

Obaveštenje - Moratorijum obaveza prema Raiffeisen Leasing-u

 

Poštovani klijenti Raiffeisen Leasing-a,

 

Povodom aktuelne zdravstveno-bezbednosne situacije u Republici Srbiji izazvane pandemijom virusa COVID-19, a u skladu sa vanrednim stanjem proglašenim od strane predsednika Republike, Narodna banka Srbije usvojila je dana 17.marta 2020. godine Odluku o privremenim merama za očuvanje stabilnosti finansijskog sistema.

Tim povodom Vas ovim putem obaveštavamo da počev od 20. marta 2020. godine pa u narednih 10 kalendarskih dana, važi ponuda Raiffeisen Leasing-a o mogućem zastoju u otplati (moratorijum) svih Vaših obaveza prema Raiffeisen Leasing-u po osnovu lizing naknade. Moratorijum obuhvata zastoj u otplati kako glavne obaveze (glavnice i kamate), tako i sporednih (naknada, troškova i sl). Moratorijum traje dok traje vanredno stanje, a ne kraće od 90 dana. Ova ponuda se odnosi na sve klijente Raiffeisen Leasing-a: fizička lica, poljoprivrednike, preduzetnike i pravna lica. S tim u vezi, nakon prestanka moratorijuma, primalac lizinga nastavlja da otplaćuje lizing naknadu na koji način se period otplate faktički produžava za tri meseca. U odnosu na redovnu (ugovorenu kamatu) koju Raiffeisen Leasing obračunava za vreme trajanja zastoja, ista se pripisuje dugu i ravnomerno se raspoređuje na preostali rok dospeća.

Ukoliko u roku od 10 kalendarskih dana počev od 20. marta 2020. godine, Raiffeisen Leasing-u ne dostavite obaveštenje da izričito ne prihvatate ponudu o moratorijumu, smatraće se da ste istu prihvatili i moratorijum će se automatski primenjivati počev od dana isteka navedenog roka. Obaveštenje možete dostaviti pozivanjem broja telefona 011/2207400, elektronskom poštom na adresu info.leasing@raiffeisen-leasing.rs ili poštom, na adresu Đorđa Stanojevića 16, 11 070 Beograd.

Srdačno,
Raiffeisen Leasing d.o.o Beograd